Omgekeerd solliciteren? Zo weten recruiters je beter te vinden

Recruiters speuren dagelijks het web af op zoek naar de beste kandidaten voor hun organisatie of opdrachtgever. Profiteer van deze tips en vergroot de kans dat ze jou weten te vinden.

Presenteer jezelf op de juiste plaats

Een ogenschijnlijke wirwar aan cv-databases is op dit moment voorhanden. Indeed, Monsterboard, LinkedIn en ga zo maar door. Hoe kies je het juiste platform?
Tip: Kijk eerst eens naar de vacatures die gepost worden op die sites. Als daar geen enkele voor jou passende vacature zichtbaar is, dan zullen de door jou gewenste werkgevers daar ook minder snel naar kandidaten zoeken.

tyler-franta-iusJ25iYu1c-unsplash

Presenteer jezelf op de juiste manier

Welke informatie wil je delen? Hoe zorg je ervoor dat de juiste recruiter/werkgever na het lezen van ‘de kop in je profiel’ doorklikt?
Tip: Maak een passende kop die duidelijk aangeeft welke baan je zoekt. Vermijd daarbij woorden als ‘iets’ en geef concreet aan welke werkzaamheden je wilt verrichten.

Door de juiste persoon gevonden worden

De juiste persoon is in dit geval een serieuze recruiter/werkgever. Dus niet iemand die snel je cv wil ‘ophalen’ en je ‘even wil voorstellen’. 
Welke contactmogelijkheden wil je toelaten? Dat is best lastig te bepalen. Want je wilt immers dat geïnteresseerden op een eenvoudige manier snel contact met je kunnen opnemen. Maar niet dat iedereen gaat bellen.
Tip: Bepaal vooraf dus goed welke baan je zoekt en geef aan op welke manier je benaderd wilt worden.

Hulp bij solliciteren

Wil jij de beste versie van jezelf presenteren aan recruiters? Sollicitatiecoach Rini Schouten helpt jou in je zoektocht naar je droombaan. Met een persoonlijke aanpak en praktische tips. Als zelfstandig ondernemer, gespecialiseerd in werving en selectie, weet hij als geen ander hoe recruiters denken. Hij stond aan de basis van vele, succesvolle matches.